Ruotsissa

Neljä yötä ollaan Ruotsissa, Luulajassa. Leiriydyttiin First Campiin. Huomaa, että sesonki alkaa olemaan pikkuhiljaa ohi. Leirintäalueella ei ole tungosta ja vieressä oleva Arcus vesipuisto ei ole enää auki. Respan myymälässä alkaa olemaan hyllyt tyhjinä.
Lämmintä on kuitenkin riittänyt kahdenkymmenen asteen molemmin puolin. Iltaisin on melko viileää ja yöksi ollaankin laitettu asuntovaunuun lämmitystä. 
Leirintäalueella on hyvät leikkipaikat lapsille ja uimaranta on matala, mutta syvän alkamista ei ole merkattu lapsille. Alueelta saa vuokrattua mm. polkuautoja ja segwayta. Alueella on myös minigolf (aikuiset 30,- ja lapset alle 12v. 20,-). Golfaamassa käytiin kerran.
Luulajan lentokentän lähellä on Flygmuseet F21. Sisään maksoi 50,-/aikuinen ja lisäksi 100,- kun Pasi kävi lentämässä lentosimulaattorilla. Paljon oli katseltavaa vaikka paikka olikin pieni. Ulkona pääsi katsomaan helikoptereita ja hävittäjiä.
Gammelstadin kirkkokylässä käytiin ihastelemassa pieniä punaisia mökkejä. Mökit on kirkkotupia ja niitä on alueella 424 kappaletta. Entisajalla tupia käytettiin kirkossa käyvien majoitukseen, koska matkat kirkolle oli siihen aikaan pitkät. Nykyisin mökit on yksitysomistuksissa.
Lauantaina kierreltiin paljon kirpputoreja ihan Kalixissa asti (Luulajasta n.80km). Joitakin löytöjä tehtiin ja halvalla. Suomalaista lasia ei vaan tahtonut oikein löytyä.
Illalla vielä kävästiin leirintäalueen vieressä olevan rautatiemuseon ulkopuolella katselemassa junia. Museo oli jo kiinni, joten sisään ei päästy. Harmitti, koska olisi ollut kiva käydä katsomassa junia tarkemmin. Ehkä sitten joskus toisella kertaa. 

Leirintä maksoi 720,-
Wi-fi kolmelta päivältä 90,-

-Minna-

Leirintäalueen vastaanotto



Linda leikkimässä

Flygmuseet F21

Gammelstadin kirkkokylä


Nähtiin porojakin

Kirppislöytöjä

Rautatiemuseolta












Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuteen vaunuun tuunaamista